Pytanie czy wszystko Knecht robi sam, a co kupuje od innych, a gdzie ta reszta to produkuje. W tej chwili maszyna dzis jest w Niemczech a za 3 tygodnie stoi juz w Chinach :twisted:
Jakie filtry wybierać na wymianę?
Zwiń
X
-
Kiedyś w Auto Świecie czy Motorze był test filtrów paliwa. Były różnice w fakturze papieru wkładu i jego ilości. Niestety nie podali masy każdego - wiadomo, zawsze producent może dodać więcej metalu, ale mimo wszystko podanie w teście masy nie zaszkodziłoby.
Obecnie mam paliwowy Ufi. Też go nie zważyłem, ale padły dwa podejrzenia na minus: bardzo lekki i made in China.
Założyłem filtr kabinowy Vika. Zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie - gruby, ciężki, po bokach dwie sztywne podłużne prowadnice i rowki do ustalania pozycji w ramce. Nawet Purflux tak nie wyglądał. Macie jakieś opinie na temat filtrów Vika? http://vikaautomotive.com
Komentarz
-
-
W sklepie pod UFI mieli akurat tylko filtr paliwa Winfil wiec takowy założyłem.
Po kilku tyg. cieknie z obudowy filtra oleju. Po rozebraniu okazało sie ze uszczelka która znajduje się na filtrze porostu pękła i zawór mógł zaciągać sobie nie filtrowane paliwo. Następny który oglądałem tej samej firmy miał już inny rozmiar uszczelek czyli słabo z powtarzalność. Od siebie nie polecam.
Komentarz
-
-
Podobno Sędziszów już nie robi u nas tylko w ChRL...Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dragsterOstatnio miałem w rękach - całkiem dobre wrażenie...
Ile tyś zrobiłeś na tych filtrach, co ile wymiany?
I dlaczego "Sędziszowa " /jaką mają nazwę marki?/ nie ma w powszechnej sprzedaży?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PieTrzaKma u nas jakieś uzasadnienie? Taki Mann jest o 10mm grubszy i o 12zł droższy - coś to daje?Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PieTrzaKTakie pytanie - czy stosowanie filtrów powietrza do zimnego klimatu ma u nas jakieś uzasadnienie? Taki Mann jest o 10mm grubszy i o 12zł droższy - coś to daje?
po prostu jest 1cm warstwa 'futra' doklejona do standardowego filtrakliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Ja kolejny już raz decyduję się na taki własnie filtr.W zeszłym roku wymienialem też filtr paliwa,mechanik przyniósł filtr MANN,okazało się,że mi cieknie paliwo z puszki od filtra.Myślałem,że nie dokręcona była jak należy a okazało się,że to oring był do d...Założyłem więc ten stary .Ciekaw jestem natomiast czy struktura ma jakieś znaczenie.Czy podłużne ułożenie papieru jest lepsze niż poprzeczne falowane.Ma ktoś wiedzę na ten temat?
Komentarz
-
-
Generalnie staram się wybierać produkty Knechta. Do francuzów stosuje też czasami Purfluxa. Mann to dobra marka ale mają fabryki za granicą (robią też w Chinach) więc różnie może być z powtarzalnością i jakością (mam takie obawy) do tego w "słynnej"hurtowni w Rosji oprócz olejów podrabiali też filtry właśnie Manna więc trzeba uważać na okazję. Filtron jest krytykowany przez wielu ale oni robią (podobno) całą masę filtrów na 1 montaż więc jakość nie może być niska i mój znajomy mechanik je generalnie chwali,choć mają lepsze i gorsze "modele".
Komentarz
-
-
Zacznijmy od tego,że Ci co narzekają nigdy nie mieli z nimi problemu. Złe bo polskie lub złe bo czytali na internecie. Jeżeli Filtron produkuję na a pierwszy montaż znaczy,że spełnia bardzo wyśrubowane normy. Ostatnio wymieniałem filtry w żony Clio porównałem Purfluxa i Filtrona śmiem twierdzić ,że mięsa więcej miał Filtron. Jakość wykonania identycznie wysoka. Przepustowość nie wiem ale kierowca różnicy nie widzi. Do Skody poszedł Mann i Bosch ale czy warto przepłacać ?
Komentarz
-
-
Gość
-
Gość
-
Gość
-
Zamieszczone przez Dave Zobacz wpisA jak się ma STARLINE do Harta, Krafta, Meyle ?
Zamieszczone przez Dave Zobacz wpisużywał ktoś z Was filtrów BluePrint?
Jakość wykonania porównywalna z Meyle, czasami wydawało mi się że niektóre referencje filtrona są w środku. Ogólnie Blue Print to pakowacz. Zdażyło sie tez sporo razy że katalog źle dobierał filtry do samochodu, lub róznice byly znaczne, np 1cm szerszy filtr niż powinien, lub wyższy, że nie dało sie zamknać obudowy.. Głownie powietrza i kabiny .Ostatnio edytowany przez Majcar; 46988.
Komentarz
-
Komentarz